mandag, august 31

fjerne østen

I morgen drar jeg til Kina. Det er en reise med jobben. Jeg har aldri vært i Kina før, og derfor er jeg både veldig spent og i fyr og flamme (se bilde)

Jeg skal til Shanghai og Beijing.
Er tilbake etter en uke.
Og da med bilder.

Bildet over er fra helga som var. Sunndal vill og vakker. Vi tente bål nede ved elva og drakk vin og slarvet.

torsdag, august 27

Riksantikvaren - min helt!

Dette bygget, Mangelsgården, kunne fint ha blitt delvis revet, med planforslag fra kommunen med både kontorer, butikker, bevertning og hotell. Takk og lov for at vi har en riksantikvar med beina på jorden. Bygget blir nå fredet, og området rundt bygget blir tilrettelagt for å åpne for "større tilgjengelighet for publikum og levendegjøring av byområdet".

De begynte allerede på slutten av 1600-tallet å bygge dette komplekset hvor i dag den kommunale institusjonen "Prins Christian Augusts Minde" hører til. Og dersom du har lyst til å se nærmere på det, kan du se bygget når du går forbi i Storgata.

tirsdag, august 25

Fornemmelse

fornem'melse m1 sanseinntrykk, anelse en isnende f- / ha på f-n el. ha f-n av ane, føle / ha fine f-r tro en er noe / vage, uklare f-r / vårf-r

Som oftest en lukt, men også ofte en lyd. Det kan også være et bilde. De siste årene har også en smak gitt meg dette. Stemninger også. Gitt meg dette som er en vag anelse av noe helt annet. Noe fremmed, noe trygt, noe ukjent, noe kjent. En fornemmelse som gjør at jeg kan spinne rundt på en fantasi, historie eller drøm i flere minutter.

Fornemmelse er et fint ord. Og jeg liker å ha fornemmelser. Særlig de gode fornemmelsene. Fornemmelse av død er jeg ikke bekjent med, men fornemmer at det kan være ubehagelig.
Foto: privat. Fra Paris, ved Seinen.

Rød veske og rød hatt. Vandrende rundt på Bygdøy en solfylt søndag i august. Mon tro om disse tuppelurene ikke skulle svinse forbi Oscarshall for å se hvor fint det har blitt der. I morgen åpnes herligheten for menig mann. Jeg lurer på om jeg skal dra dit før i stedet for senere.

mandag, august 24

no title

Gabriel Fauré - Sicilienne.
En av mine favoritter.

fredag, august 21

ikke helt over

Sommeren er ikke helt over. Mine sommerblomster, som jeg sådde i juni, blomstrer nå. Fint å se på. Like ved er dillen og gressløken min, men de ser dere ikke.

onsdag, august 19

røkelse og ikke myrra

Jeg har de siste dager begynt med en seriøs opprydning av skap, esker, poser og mer. Da jeg var langt nede, innerst i et skap og rotet litt rundt, nådde plutselig en velkjent, nostalgisk duft meg.

Joda, jeg var en røkelsesperson i mine tidligere dager. Jeg kjøpte røkelse over alt. Til og med foreldrene mine kjøpte røkelse til meg når de var ute of reiste. Da jeg var 16 år og av og til var i Oslo, dro jeg til Shangrila ved Østbanetorget som det første jeg gjorde. Da jeg i studietiden min bodde en liten periode hos en gal enke (det er en annen historie!), så ble jeg avkrevd erstatning på en djevelsk stygg kommode fordi jeg hadde oppbevart røkelsen min i skuffen. Selv om damen var gal, hadde hun visstnok ikke ødelagt luktesansen - og hun syntes tydeligvis ikke lukten var like ok som jeg syntes.

Men til det jeg egentlig lurer på - er røkelsesvanen noe som fortsatt bedrives? Eller har duftlysene tatt helt over denne kunstige aromatiske måten å lage stemning på? Er det hipt blant ungdom lenger? Jeg vet denne aromabomben ble brukt til å dekke over smugrøyking og røyking av mer ulovlig stoffer (noe jeg selvfølglig ikke gjorde - bare litt det første). Jeg føler egentlig nå at røkelse var like 90-talls som islenderen var på Frederic var sen 80-talls. Eller er jeg på jordet?

tirsdag, august 18

Those were the days

Jeg er glad jeg studerte på et lite sted, nesten kjemisk fritt for vanlige mennesker da jeg for akkurat 10 år siden inntok min første fadderuke, eller faddermåned som det heller var. Vi var beskyttet mot oss selv, og den støyen og faenskapen vi lagde, var kun rettet mot oss selv og ingen andre fikk delskap i dette, verken direkte eller indirekte.

Men her i Oslo? En blir jo flau og smått irritert på de faddergjengene som flyr brølende rundt i byen igjennom og later som om de var russ igjen.

mandag, august 17

One weekend down, several to go...

Min Øya-rapportering gikk heller i vasken. Men jeg er enige med dere andre bloggere der ute som har vært flinkere enn meg til å rapportere. Lily Allen var absolutt ikke dårlig som mange anmeldere vil ha det til, bassisten i Hello Saferide kunne få meg til å ønske at jeg var lesbisk, Madness ga meg Blues Brothers-feeling, the Baddies var kule og konstant regn en hel dag samtidig som jeg er sliten og fyllesjuk er ingen god kombinasjon. Derfor droppet jeg lørdagen. Jeg burde skamme meg, men jeg gjør egentlig ikke det.

Resten av helga gikk til å henge med kjente og kjære. Vært på visning på Tøyen, og håper Magnus flytter østover snart. Fra det gourmetiske hjørnet bød helgen på curryretten fra Som Tam på Torshov, og den stekte ueren på Kampen Bistro. Begge anbefales.

torsdag, august 13

begrenset øya-rapport dag 1

Da jeg gjorde min entrè på årets Øya-festival, var Bon Iver allerede godt i gang med sin konsert på Enga. Solen stekte, og livet var bra, og det viste seg at jeg skulle nynne på "Skinny Love" resten av kvelden. Gratisscenen ved skateparken er et kult sted, og bandet Fjorden Baby! er kule de også. Omgivelsene og stemning ga flashbacks langt tilbake, og livet var også bra her. Tross en haug med ungdom, så var jeg ikke eldst. Noen meter bortenfor sto halve dumdum og var tilskuere. Kanskje ikke overraskende når de har/har hatt samme produsent (Yngve Sætre) og har stilt opp for Juvenile Rock Club før.

Videre var det stykkevis og delt - vampire weekend (bra), donkeyboy (inspirert av cut copy? uansett de fleste gikk etter ambitions), captain credible (ikke helt min stil). Solen stekte fortsatt, og hverken yr.no eller Storm hadde sagt noe om regn denne kvelden. Derfor tok jeg sjansen.

Den sjansen skal jeg aldri mer ta. Det pøste ned. Regndråpene var store som vannballonger. Jeg tuller ikke. Søkk våt på 1-2-3. Dette var rett etter the Bronx hadde startet. Etterpå ble det sol igjen, men jeg tørket aldri opp. Jeg fikk med meg den vakre regnbuen og den like vakre musikken Band of Horses, og så måtte jeg hjem. Gjennomkald og våt. Jeg kunne ikke ta sjansen på å spolere resten av uka på dette. Derfor ofret jeg heller Mew.

tirsdag, august 11

Jive Bunny and the Mastermixers - THATS WHAT I LIKE

Oh my.

Jeg hadde helt glemt...
Det var ikke en klassefest, en bursdag, en høytid eller et swingkurs hvor denne ikke gikk på repeat i 1989 og ut 1991. Jeg kan alle låtene utenat, jeg får flashbacks til pinlige kjærestehistorier, og jeg får litt, og bare litt lyst til å danse swing igjen.

mandag, august 10

Bærplukk

Jeg fortsetter mine 50+ aktiviteter. Eller - jeg vil nærmere påstå at det er en 70+-aktivitet med tanke på de andre gråkrøllede bærplukkerne vi møtte i fjellet. Jaja - jeg gleder meg til å gjøre 20+ aktiviteter når jeg blir 70 år. Apropo - etter jobb skal jeg stikke og hente meg Øya-bånd. Hu hei!

fredag, august 7

svisj...

Der dukket solen opp.
Og da var jobben det siste stedet jeg ville befinne meg.

God helg til de som måtte slenge innom ;)

tirsdag, august 4

Aldri så galt...

Å bli 30 år var ikke så stort som jeg trodde, sånn biologisk og fysiologisk sett. Ingenting føles i grunn annerledes. Men en superduper ting skiller seg jo ut fra hverdagen, og det er jo det faktum at noen har lyst til å gi meg noe i gave. Og i år må jeg si mine nærmeste har overgått seg selv.

mandag, august 3

(hennings)vær og (s)vin

Tror dette bildet ble tatt sånn ca elleve om kvelden. Vi snakker fortsatt Nord-Norge, og dette er også i Henningsvær. Når jeg nå sitter på jobb, og det er mistenkelig mørkt ute og regnet spruter på vinduet - så er det greit å se på mer oppløftende ting enn den overfylte mailboksen og uendelige ubesvarte henvendelser.

Jeg drømmer om noen ledige augustdager som kan falle inn under den unorske beskrivelsen indian summer. Jeg drømmer om at svineinfluensaen rammer oss alle bare for en liten periode, men at det selvfølgelig vil gå bra med alle sammen, og at det til og med vil bli bedre for de fleste siden et slikt scenario vil føre til en unntakstilstand. Jeg tror jeg liker unntakstilstander så lenge det ikke er snakk om liv. Jeg tror også et slikt scenario kan være sunt for nordmenn. At vi blir tvunget til å bli opptatt av noe jordnært som ikke har noe med penger og forbruk å gjøre. Kanskje vi midt i virraken blir kjent med naboen også?