onsdag, mai 26

Musikk fra fordums tid... (1)

SNAP! med Rythm is a dancer

Jeg har en svart boks med musikk. Altså fysisk. Jeg har en svart boks som inneholder en haug med CDer med 90-tallsmusikk. SNAP er vel noe av det bedre jeg har. Jeg kommer sikkert tilbake til det mer begredelige.

Boksen har de siste 10 årene vært godt gjemt, med unntak av et par fuktige nachspiel. Spørs om dette blir det nye og hippe, og at "Absolute Mega Dance"-albumene mine gjenoppstår som herlig nostalgisk, kul retrolyd. Kanskje barna mine en dag vil drømme seg bort i de psykedeliske coverbildene på de sprukne CDene, fantasere om hvordan det var å leve på 90tallet samt undre seg over hvordan et houseparty på det lokale samfunnshuset artet seg.

De kommer tilbake. Rytmene. Dance, trance - you name it.

fredag, mai 21

åpningstid

Elendig værmelding og konstante problemer med Dovrebanen, satte en effektiv stopper for vår planlagte tur til Nordmøre denne helga. Det blir Vestfold og Horten i stedet.

Pinsehelga er lunefull, for før du vet ordet av det er butikkene og vinmonopolet stengt. Så skal du ha vin til helga, gjør unna det i dag. Butikkene stenger også tidlig i morgen (lørdag).

Bildene er fra forrrige helg. Telttur øverst i Nordmarka - i pøsende regnvær. Godt vi fant en liten seter (Snellingen) vi kunne tørke oss opp i.

onsdag, mai 12

Villsaulammet Frikke!

Jeg har fått et kopplam oppkalt etter meg av supre, snille Line!
Lille Brit Fredrikke (aka Frikke) er et villsaulam og er visstnok (etter hva Line forteller) "ekstremt livskraftig, liten, spretten og smart, som villsauene er."
Jeg er over meg av begeistring og utrolig smigret, og skal forsøke å tilegne meg selv de livskraftige kvalitetene navnebarnet mitt har.
På bildet er Frikke (t.v) sammen med sin kopplamvenninne Randi.

onsdag, mai 5

Hvor var jeg i mai?

Mai 1979: Inne i mors mage. 2 mndr igjen til verden skulle forandre seg totalt.
mai 1981: Antageligvis hjemme hos mor og far, men med et lite krek (les: lillesøster) som var vanskelig å leke med.
Mai 1984: I Vårtun korttidsbarnehage. Bare 2 mndr til en lillebror er på plass.
Mai 1987: Snart ferdig med 1. klasse på Lunden barneskole. Stortrives, men sliter med matematikken.
Mai 1991: Leirskole på Runde i 5. klasse. Var kjæreste med Atle, men foreslsket i Kristian. Roxette var det kuleste bandet ever. Matematikk har plutselig blitt favorittfaget.
Mai 1993: Helst sikkert på hestryggen. Hest var altoppslukende, og kom til å være det i mange år fremover også.
Mai 1994: Oslo-tur med 8.klasse fra Ener ungdomsskole. Greide å glemme tid og sted, og resten av skoletrinnet satt i bussene og ventet i et par timer før venninnene mine og jeg kom flaue og heseblesende på plass.
Mai 1996: Kjøper billetter til Øyafestivalen samme sommer. Legger store planer for første tur langt vekk på egenhånd, og hvordan man skal få tak i alkohol uten å bli tatt for å være for ung.
Mai 1998: Russ, russ og russ!! Feiring 24/7, men har kjæreste som ikke er russ, noe som gjør at jeg aldri for dobbeltknute, kongler eller annet kult som andre fikk.
Mai 1999: Supertrist med siste dag på folkehøyskolen i Skjeberg. Jeg tror foto skal bli min livsvei videre.
Mai 2002: Finner ut at jeg har fått verdens beste venner på universitetet. Det ble ikke fotostudier likevel. Planlegger sommerens backpacking i Malaysia og Indonesia ut i de sene nattetimer.
Mai 2004: Uteksamineres med en mastergrad i ressursøkonomi.
Mai 2005: Kjæreste bor i Trondheim, derfor bor jeg også der og har nettopp fått en urelevant jobb (les: kundeservice) kun for å ha noe å gjøre før drømmejobben dukker opp.
Mai 2007: Første gang jeg er med i Holmenkollstafetten. Denne gangen med min nye arbeidsgiver som er lokalisert i Oslo. Altså har jeg flyttet fra Trondheim til Oslo siste året.
Mai 2009: Togtur i Europa med samboer :) Paris, London, Köln etc. Har fått ny stilling i annen avdeling, mye mer spennende og med mer ansvar.
Mai 2010: Sitter på jobb med hvilepuls, det har endelig begynt å roe seg etter fullt kjør i 1 år. Planlegger teltur for 17.mai-helga :)