fredag, februar 25

nattlys

Det er ikke mørkt om natten i Oslo. Gatelys og andre gnistrende ting reflekteres i snøkrystaller og gir oss et nattlys som er mye bedre og billigere enn de du får kjøpt. Fravær av gardiner er også en viktig faktor for å få best utnyttelse av nattlyset.

torsdag, februar 24

onsdag surprise

Jeg er så velsignet med å ha en samboer som er glad i å lage mat (også på ukedagene), så dette møtte meg da jeg kom hjem fra jobb i går. En vanvittig god bruschetta-variant!

Det er forresten Mammut-salg nå. Surret rundt i godt over en time i går for å skaffe meg noen godbiter. Salget varer ut neste uke (fra 17. feb til 5. mars). Løp og kjøp!

onsdag, februar 23

i dag


  • ...er jeg grusomt trøtt selv om jeg har sovet mye og lenge de siste ukene.

  • ....har jeg litt dårlig samvittighet for at jeg droppet den lenge, planlagte skituren i går og heller lagde tomatsuppe og flesk og pannekaker, og deretter så på Pacific og House på tv. (kan også være årsaken til trøttheten min ovenfor)

  • ....har jeg null arbeids- eller tiltakslyst. Kan ha noe med at det har vært veldig rolig på jobb de siste ukene. Ergo - jeg blir helt utrolig giddaslaus. (kan også ha noe med middagsinntaket mitt i går å gjøre)

  • ...er det en uke til jobben skal på 3-dagers seminar/julebord på Norefjell. Hurra for julebord i mars!

  • ....har jeg tatt på meg en genser som jeg kjøpte i 1999, og som var ypperste ONLY-mote på den tiden. Jeg ville prøve noe "nytt" fra skapet - og ergo lav motefaktor på meg i dag. (hm - bruker jeg ordet "ergo" mye?)

  • ....snør det lett i Oslo. Solen glimter av og til mellom skylaget. VM åpner i kveld. Jeg er spent på om byen snus på hodet. Til orientering har jeg har ingen VM-billetter.


  • ... er den første dagen i resten av mitt liv!

Bildet er fra et sted litt sør for Atlanterhavsveien, tatt sommeren 2010.

tirsdag, februar 22

brødbakst til fjells

vi har anskaffet oss en ny "gammel" vedkomfyr på setra. skeptisk var jeg for denne anskaffelsen (på setra skal lizm ingenting endres, det skal være sånn som det alltid har vært....), men nå er jeg altså overbevist.Fin ovn. Brødet stekes i ovnrommet til høyre for selve vedovnen. Kan bli opptil 500 grader eller noe. Ah! Nystekt brød. Litt flatt, men ellers fint og godt.

frokost med ferskt brød og melk på flaske (fordi melkekartongen har en begrenset levtid når den ligger flatpresset under under all bagasjen)Hedmarksvidda i all sin prakt.Setra i skumringen.

fredag, februar 11

Erykah Badu - On & On



Denne plata til Erykah Badu (Baduizm) hørte jeg usedvanlig mye på i 1999-2000. Hadde rent glemt den inntil jeg hørte den på DJ Friendly i går. Bassen i låta helt rå, så den er ekstra fin å høre på et bra anlegg.

Ønsker dere ellers en knakende flott helg! Her i gården blir det vennemiddager både fredag og lørdag - og forhåpentligvis kanskje en skitur på søndag.

torsdag, februar 10

Der jeg bor - nå og da

Inspirert av dette innlegget av RosyCheeks, har jeg nå funnet frem til før-og nå-bilder fra der jeg bor nå.

Sinsenbyen ble bygget på midten av 1930-tallet, på jordene som tidligere tilhørte Sinsen gård. Utbyggerne av området, Brødrene Johnson, hadde fått kjøpt den 170 mål store gården av Schou-familien (Schous plass, Schous bryggeri etc) på tidlig 30-tall. Brødrene Johnsen var driftige, og hadde i tillegg også fått rivningskontraktene på murgårdene i Vika (som måtte vike for nytt rådhus). Ved å få tillatelse til å benytte mursteinen fra rivningen på nytt, kunne utbyggerne fullføre Sinsenbyen på rekordfart. Da den sto ferdig i 1939 hadde den plass til 10.000 nye innbyggere.

Bilde 1 -Bildet over viser Sinsenbyen under bygging. Til høyre (ved den røde pilen) står bygningene til Sinsen gård fortsatt, uvitende om deres snarlige endelikt. Legg også merke til den enorme hagen. Trondheimsveien går oppover til venstre.

Bilde 2. Hovedbygningen på Sinsen gård i 1936, rett før rivning. Dette er det samme bygget som sees i bilde 1. Huset er i sveitserstil og ble oppført av Halvor Schou i 1855 (Halvor Schou var sønn av Christian J. Schou som grunnla Schous bryggeri). Halvor tilhørte hovedstadens sosietet og overklasse, og huset ble mye brukt til fester og tilstelninger for hans venner og kjente fra både inn- og utland. Huset inneholdt også en fantastisk vinterhage, som dere kan se på linken.

Bilde 3. Bildet over viser blokka mi i 1937. De fire, prallelle blokkene i Schouterrassen er bygget i den tidligere hagen til Sinsen gård.

Bilde 4. Utsikt fra Sinsen gård mot Oslofjorden i 1936. Rett før det bygges blokker her.

Bilde 5. Samme utsikt som på bilde 4, men med over 70 års forskjell. Lite er igjen fra Sinsen gård, men bak blokkene står det fortsatt noen store gamle trær som helt sikkert har vært vitne til denne historien.

Kilder: http://www.oslobilder.no/; Oslo 1925-1945;

tirsdag, februar 8

frekke frikke tar bilder av det annet kjønn

Med fare for å ødelegge den hyppige postinga som har vært her den siste tiden, kommer nå et stemningsbilde fra Ipanema. Heldige meg fikk være der ifbm jobb for to uker siden.

Og hva driver jeg så på med på fritiden. Jo, jeg tar bilde av ting og tang på stranden. Gjett hvem som er mest "my kind of guy"!

tirsdag, februar 1

åh, så flink til å tegne åge aleksandersen!

satt på raymonds mat & vinhus i kveld og spiste god middag. de har tegnestifter i en liten kopp på hvert bord. fristende! Og se hva som ble utfallet på duken, inspirert av en skihelg på beitostølen og æ har så løst te å dains me dæ, en ganske fin åge aleksandersen, spør du meg, fikk til de røde brillene i allefall og litt av hårmanken. altså fra 1984.