mandag, november 19

Religionsidioti

EU foreslår at Norges 90 år gamle påbud av bedøvelse før slakting av dyr, skal oppheves. Dette fordi dagens ordning visstnok kan ses på som et brudd på menneske- rettighetene i forhold til jøder og muslimer. De krever nemlig at dyret skal være levende og i full bevissthet når det skal slaktes.

"Enhver har rett til tanke-, samvittighets- og religionsfrihet. Denne rett omfatter frihet til å skifte religion eller tro, og frihet til enten alene eller sammen med andre, og offentlig eller privat, å gi uttrykk for sin religion eller tro gjennom undervisning, utøvelse, tilbedelse og ritualer.» Menneskerettighetserklæringen, Art 18.

Jeg gir meg ende over - de sier menneskerettigheter?
Det er dyrs rettigheter vi snakker om.

Hva om noen tok opp igjen gamle religionsskikker med å ofre både hushjelp og kone når husfar takket for seg. Skulle prinsippene for religionsfrihet tillate dette da? Nei, da ville prinsippene om "rett til liv" overgå prinsippet om religionsfrihet. Og godt er jo det.

Til nå hadde dyr i de fleste land rettigheter som hindret at de led unødig ved slakting. Eitkk og fornuft ser ut til å være totalt fraværende i de nye bestemmelsene.
Dette er religoinsidioti på sitt beste.

Ingen kommentarer: