tirsdag, april 15

Gufs fra fortiden


Filmen om Max Manus spilles inn i disse dager. Jeg sneik meg ut i lunsjen for å overvære Norges hittil støste innspilling av en filmscene. Hundrevis av statister og masse sperringer til tross, publikum fikk sett mye - og det var en merkelig stemning blant alle. Litt høytidelig (fordi man ikke bør glemme) og litt vemmelig (fordi det ikke er noe man vil oppleve).

8 kommentarer:

Anonym sa...

Fine og litt uvirkelige bilder...
:)

Anonym sa...

Er dette dine bilder fra filminnspillingen, eller autentiske bilder fra krigens dager? Jeg ble i tvil fordi de var i svart hvitt. Mest sannsynlig dine bilder, ja?

Anonym sa...

Skulle gjerne vært der og "opplevd" innspillinga i dag.. Men bor litt for langt unna til at en litentur i lunsjen er mulig. Men takk for flotte bilder, så fikk jeg en liten opplevelse av det. :-) Stilig at du har dem i svart/hvitt.

frikke sa...

Frk. Skavlan:
Tusen takk - ja, det var en litt uvirkelig stemning der også.

bharfot:
Hei! Mine bilder ja - tatt med mobil. La de over i svart-hvitt for å gjøre de mer "reelle" for oss som kun tenker svart/hvitt fra den tiden.

ulme:
Takker og bukker :) Fikk et brått ønske om å være statist i denne filmen da jeg så på. Eller generelt i filmer. Tror det blir mitt neste prosjekt - å bli statist.

Anonym sa...

Utrolig flotte bilder og en god beskrivelse; høytidlig og vemmenlig!

Heldige du som kan oppleve å se litt av filmen før den blir film! Det må være et stort apparat, ser de har ryddet hele Karl Johan for andre mennesker og reklameflagg etc!

Anonym sa...

Gleder meg max til å se filmen! Kule bilder ;-)

frikke sa...

Randi: Tusen takk! Ja, de må ha gjort en stor jobb med å gjemme reklameskilt og andre ting av nyere dato. Men slik jeg forsto, så skal en del dataredigeres også slik at det ser mer ut som det gjorde i 1940.

Dorthea:
Da gleder vi oss sammen! :)

Annikken sa...

Stilig at du la dem inn i svart-hvitt ja (og stilige bilder da!) Vet du når filmen kommer ut?