mandag, januar 14

Ferdiland

Min niese, Live, på 4 1/2 år synes det er stor stas å lage egne historier for så å se at disse blir ord på datamaskinen. I julen lot lillejenta fantasien løpe løpsk, mens jeg tastet og dikterte. Her har vi noe av resultatet.

Ferdiland
Det var en gang en liten pike som het Ferdiland. Hun var så vakker og snill som ingen sak. En dag var det en konge med stygg hatt som er rar og dødde i koppen. Egentlig var han en frosk. Da ble Ferdiland redd. Hun så seg ikke helt for og satte seg på en bie. Da ble bien sur og sa ”Ferdiland, du er ikke noe snill!”. Da sa Ferdiland ”du er heller ikke noe snill”. Ferdiland fikk et nytt kjæledyr, padda Lille-padde. Og så levde de lykkelig alle sine dager.

Tann
Det var en gang en Ferdiland-tann som ikke likte å bli sukkersyk. Ferdiland var en prinsesse som likte å bli sukkersyk i tennene. Hver gang Ferdiland spiste sukker, mistet hun en tann og så måtte hun gå til tannlege Perde. Tannlege Perde ga Ferdiland en pose som hun kunne putte tanna i og som hun deretter kunne putte inn i albumet sitt.

Ingen kommentarer: